Wielka uczta dla miłośników jogi i Vege Kulinariów!

Vege Kulinaria to poza jogą główna oś tegorocznej edycji imprezy, która z roku na rok przyciąga coraz więcej osób. Tym razem o smaki panujące na Festiwalu zadbają Magda „Surojadek” Olszewska, Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski oraz Małgorzata Sobczyk z fundacji Szczęśliwi bez cukru.

Magda „Surojadek” Olszewska to autorka bloga Surojadek.com oraz miłośniczka kuchni roślinnej, w szczególności zielonych koktajli i świeżo wyciskanych soków. Dzięki jej warsztatom uczestnicy dowiedzą się, jak w prosty, szybki oraz bardzo smaczny sposób dostarczyć sobie dzienną porcję warzyw i owoców, zwiększyć poziom energii, a także poprawić samopoczucie i wygląd.

Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski to założyciele Fundacji Run Vegan, organizatorzy Biegu Wegańskiego. Dzięki ich zajęciom uczestnicy poznają tajniki diety roślinnej oraz związane z nią korzyści.

Małgorzata Sobczyk zaś to specjalistka żywienia człowieka, zwłaszcza z zakresu diet roślinnych. Ci, którzy przyjdą na jej warsztaty, będą mieli okazję własnoręcznie przygotować słodycze w czterech smakach – w 100% roślinne, bez dodatku cukru oraz w trzech przypadkach bezglutenowe.

Zajęcia z jogi poprowadzą Katarzyna Enerlich (joga funkcjonalna), Agnieszka Lasota (joga dla dzieci), Wiktor Morgulec oraz Radek Rychlik (joga funkcjonalna). Przewidziane są również warsztaty botaniczno-zielarskie Marzeny Andrzejewskiej, Poradnik zdrowego życia Żanety Geltz, Koncert na gongi i misy tybetańskie Adama Lisa, joga twarzy Olgi Szemley, jak i kosmetyków naturalnych oraz warsztaty oddechowe Anny Ryczek wg metody Butejki.

Punktem kulminacyjnym jest Maraton Jogi, który odbędzie się w sobotę, 25 sierpnia,
o godzinie 14:30.

Rejestrować można się pod adresem: http://bit.ly/2NBVK75
Wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/2079249608982423/

You May Also Like

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: